Ongerust over uw borstimplantaten?

Het welzijn en de veiligheid van u als patiënte is de hoogste prioriteit van onze plastisch chirurg. Mocht u om welke reden dan ook ongerust zijn over uw borstprothese en behoefte hebben aan een controle van uw borstimplantaten dan kunt u snel terecht bij ons op de praktijk in Centro Medico Alfaz.

Aan de hand van uw verhaal en gevolgd door een lichamelijk onderzoek zal er aanvullend onderzoek worden gedaan door onze Radioloog met een echografie .

Risico’s van siliconen borstimplantaten

Borstimplantaten staan regelmatig in het nieuws waardoor veel vrouwen behoefte hebben aan een controle van hun prothese. Alhoewel het altijd verstandig om de huisarts en u behandeld specialist eerst te consulteren voor lichamelijk onderzoek kan het zo zijn dat er bij u de behoefte bestaat aan zichtbaar en tastbare bewijs van hoe u prothese van binnen uitziet. Dit kan alleen door een combinatie van lichamelijk onderzoek en een aanvullend beeldvormend diagnostiek.

Het is belangrijk te begrijpen dat er risico’s verbonden zijn aan siliconenimplantaten. Siliconen borstimplantaten worden nog steeds op grote schaal gebruikt in Spanje en andere landen in de wereld. De belangrijkste reden hiervoor is dat siliconengel borstimplantaten als veilig worden beschouwd, maar dat betekent niet dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Het grootste risico van siliconengel-borstimplantaten is dat het implantaat scheurt (barst), wat ernstige complicaties kan veroorzaken.

Echografie

Een echografie kan snel gemaakt worden in onze kliniek en zo kan de radioloog al een duidelijke indruk hebben hoe het eruit ziet. Zo nodig vraagt hij dan een MRI aan.

Die afspraak regelen we dan voor u in het ziekenhuis.

MRI-scan

MRI-scan met siliconen sequentie is de accuraatste manier voor het opsporen van siliconen lekkage bij borstimplantaten. Plooiing van de prothese komt veel voor en moet worden onderscheiden van lekkage. Een geringe hoeveelheid vocht juist naast de prothese is niet afwijkend en is met MRI te onderscheiden van siliconen. Wel is het belangrijk om te weten dat dit onderzoek geen vervanging is van het Bevolkingsonderzoek op borstkanker.

Snel een controle?

Maak een afspraak bij ons in de kliniek dan zijn alle onderzoeken al gedaan wanneer de plastisch chirurg consult houdt.

Dan kunt u samen met hem beslissen wat de mogelijkheden zijn als er aanwijzingen zijn voor problemen met uw borstimplantaten.