menopause

Dr. M. Vleugels


Gynaecoloog
SpreekuurOp afspraak


Na de artsen opleiding in Utrecht en aansluitend de opleiding tot tropenarts, werkte dr. Michel Vleugels verschillende jaren als medisch directeur in Afrika, in het Turiani Ziekenhuis, Tanzania waar hij onderzoek deed en publiceerde over malaria medicijn resistentie. Uiteindelijk resulteerde dit in publicaties en promotie over malaria weerstand bij zwangere vrouwen. Na terugkeer uit Afrika, volgde de specialisatie tot gynaecoloog in Eindhoven en Utrecht.

Dr Vleugels was een van de pioniers in hysteroscopische en laparoscopische chirurgie, – kijkbuis operaties- in Nederland; hij publiceerde op dit terrein en was bestuurslid van de European Society of Endoscopic Gynaecology en de Nederlandse vereniging voor endoscopische gynaecologie.

Dr Vleugels werkte als opleider in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen en later in Rivierenland ziekenhuis Tiel. Hij trainde artsen in de kijkbuis chirurgie, is verantwoordelijk voor trainingen voor operatie assistenten; de jaarlijkse Vleugels Award wordt uitgereikt door de Nederlandse OK dagen organisatie voor het beste operatie team in Nederland. Hij publiceert over kijkbuis chirurgie, menstruatie stoornissen en sterilisaties.

Dr Vleugels heeft zich zo toegelegd op de klachten van menstruatie stoornissen en overgangsklachten waarbij behandelingen per kijkbuis worden uitgevoerd.

Dr Michel Vleugels is de oprichter van een ontwikkel bedrijf voor instrumenten met gevoel voor kijkbuis operaties; hij werkt samen met TNO Delft en de Universiteit van Nijmegen.

In de provincie Alicante wil dr. Vleugels met speciale spreekuren aandacht vragen voor overgangsklachten, menstruatiestoornissen en wil hij moderne operatie technieken introduceren.