Dr. Ruud Valks


Dermatologie
Spreekuur : Op afspraak


Sinds kind wist ik al dat ik dokter wilde worden. Het begrijpen van het menselijk lichaam en haar ziektes en daarmee mensen mee te kunnen helpen trok mij enorm aan. Wat mij enthousiast maakte voor de dermatologie is het visuele aspect. Het is een kunst dat je vaak met het blote oog alleen nog steeds een diagnose stellen zonder veel ingewikkelde onderzoeken.

Daarnaast is de dermatologie erg veelzijdig met zowel medische als chirurgische aspecten en komen patiënten van alle leeftijden op je spreekuur. Iedereen heeft in zijn leven wel één of meerdere huidaandoeningen. De huid wordt vaak als de spiegel van de ziel benoemd. De dingen die we op de huid zien kunnen reflecties zijn wat er in het lichaam of ziel afspeelt. En omgekeerd is het ons omhulsel dat ons beschermd tegen de buitenwereld waaronder de zon die hier in Spanje natuurlijk zo belangrijk is.

Huidziekten hebben een grote impact op een mensenleven. Dit geldt voor patiënten met een kwaadaardig melanoom, maar ook voor patiënten met huidaandoeningen die erg zichtbaar zijn zoals eczeem, psoriasis of acne. Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen huid en kwaliteit van leven. Mensen hebben vaak echt last van huidaandoeningen en worden vaak ernstig belemmerd in hun dagelijks functioneren. Helaas wordt dat door veel mensen waaronder de overheid vaak erg onderschat.

Het streven naar excellentie in dermatologie houdt in dat ik dagelijks mijn kennis en vaardigheden zo optimaal wil toepassen en daarom ook steeds wil verbeteren door het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en bijhouden van vakliteratuur maar ook wat ik dagelijks in de praktijk leer tijdens het werk met mijn patiënten. Gedurende mijn universitaire periode heb ik de kans gehad om onderzoek naar huidziektes te doen en daarover te kunnen publiceren. Het beter kunnen begrijpen, diagnostiseren of behandelen van huidziektes blijft me boeien.

Een speciale aandacht voor de patiënten is daarom fundamenteel voor een goed zorg. Ik vind het erg belangrijk dat een patient zich vertrouwt of thuis voelt. Belangrijk voor mij is dat de patiënt begrijpt wat haar of zijn huidaandoening in houd en wat er aan gedaan kan worden, maar ook dat een patient zicht begrepen voelt en met een goed gevoel de spreekkamer uitloopt ook al is zij of hij (nog) niet genezen. Daarom vind ik goede uitleg en begeleiding waaronder een goede bereikbaarheid fundamenteel.

Daarom kan ik U de beste oplossing voor uw huid te bieden alsof het mijn eigen huid is.

Opleiding

Artsexamen. Katholieke Universiteit Nijmegen, April 1989.

Arts-assistent afdeling Interne Geneeskunde en Algemene Chirurgie.
‘t Langeland ziekenhuis, Zoetermeer.1989-1991

Arts-assistent in opleiding Interne Geneeskunde vía MIR.
Hospital Universitario de Getafe de Madrid. Januari 1992 – December 1993.

Arts-assistent in opleiding Dermatologievía MIR.
Hospital Universitario de la Princesa de Madrid en Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam. Januari 1994 – December 1997.

Doctor in de Geneeskunde. (Summa Cum Laude en Buitengewone Promotieprijs).
Universidad Autónoma de Madrid, Juni 1999.

Professionele Werkervaring
Dermatoloog op de afdeling dermatologie in het Hospital Universitario de la Princesa, Madrid. 1998 – 1999 en 2001 – 2002.

Dermatoloog in het Complejo Hospitalario de Albacete 1999 – 2000.

Dermatoloog in het Academisch Medisch Centrum (AMC) en Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen. Ámsterdam 2001.

Dermatoloog in Privé kliniek Dermatoclinic Madrid 2001 – 2004.

Dermatoloog op de afdeling arbeidsgeneeeskund, Instituto Carlos III, Madrid 2002-2004.

Dermatoloog in Privé klinieken aan de Costa blanca sinds 2003.

Prijzen

Premio Actas 1996 en la Sección Estudios Clínicos y de Laboratorio.
Gepubliceerd in Actas Dermosifiliogr. 1996; 87: 450-458.
SmithKline Beecham prijs 2000 van de Spaanse Academie voor Dermatologie (AEDV) voor het beste Proefschrift over Dermatologie.

Buitengewone Promotieprijs 1999 voor het beste Proefschrift.
Faculteit Geneeskunde. Universidad Autónoma de Madrid.

Talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans (Vloeiend).